Lilleman v. Moons
KTK-III

 VH15-017-0101
Lilleman v. Moons "Manu"
syntynyt 25.09.2013, Suomi
shetlanninponi, ori
101cm, tummanruunikko (Ee/Aa)

om. Sonja.P (VRL-06588)
kasv. Moondance
ex.om. Janella (VRL-14236)

painotuksena esteratsastus
helppo B, 60cm, noviisi

KTK-III palkittu ponikantakirjan elokuun tilaisuudessa 2016
15 + 15 + 18 + 16 = 64ptäyttänyt 8 vuotta 22.02.2016Manu on luonteeltansa jotakin hankalan isän ja lempeän emän väliltä. Se on pääosin kiltti ja miellyttävä poni käsitellä, mutta osaa kyllä viedä kokemattomia mennen tullen. Vaikka ihminen olisi kokenut, mutta ei osaa pitää kuria, niin silloinkin Manu käyttää tilaisuuden röyhkeästi hyväkseen. Ratsastaessa orin on pakko aina alussa kokeilla selässä istujaa, vaikka se olisikin ennestään tuttu. Testailuun kuuluu mm. laiskottelu, pysähtely, kulmissa oikominen ja puomien pudottelu. Jos ratsastaja ei anna tuumaakaan periksi ja laittaa Manun töihin, niin se myös tekee töitä kunnolla. Se on ehdottomasti estepainotteinen ja osaakin sen homman hyvin. Manu on tarkka jaloistansa ja sen vahvuuksiin lukeutuu myös nopeus ja ketteryys.

© kasvattaja

Sukutaulu

i. Ch Moons Million Light KTK-II SHLA-I KRJ-I ERJ-I YLA1
she ori rtpäis VH11-017-0870


ii. Sawney SEA SHLA-II YLA2
she ori m VH02-017-8730


iii. Ch CRS Troubadour KTK-III VVJ-II
iie. Elysé Pandora

ie. Suopursun Keysha SHLA-I YLA1
she tamma trn VH05-017-1002


iei. VIR MVA Ch Cornflower's Sinuhe KTK-II VVJ-I YLA2
iee. Vera v.d. Nieuwhoeve
e. Lillemor v. Moons KTK-II SHLA-I ERJ-I YLA1
she tamma rt VH13-017-0006


ei. L. Raymond of Jewel KTK-III SHLA-I ERJ-II YLA2
she ori m VH06-017-6333


eii. VIR MVA Ch Huvin Radwan ERJ-II YLA3
eie. VIR MVA Ch Violan Lyyti KTK-II

ee. Violan Mithra KTK-III SHLA-II YLA2 VVJ-III ERJ-III
she tamma m VH03-019-8970


eei. VIR MVA Ch Riihimäen Loord KTK-III ERJ-II VVJ-I YLA2
eee. Kendra v. Raad VVJ-II YLA3

Isälinja: Moons Million Light - Sawney Sea - CRS Troubadour - Double-O-Seven - CW Phoenix - Hubertuksen Pringless - Cornflower's Snow Pring - Cornflower´s Snow-Dinosaur - Smock's Dinosaur - Royalin Pikku Kingi - Laakson Kind King
Emälinja: Lillemor v. Moons - Violan Mithra - Kendra v. Raad - Skovdigets Pandora

Tasaista sukua suunnilleen 4 polven verran
Isän puolelta jatkuu paljon pidemmällekin historiaanJälkeläiset


o/t. varsa
rotu
synt. 00.00.0000
e/i.Kilpailut

Lilleman v. Moons on kilpaillut porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa maksimitasolleen, katso profiilisivu VH15-017-0101


Päiväkirja

13.01.2016, Estevalmennus, kirjoittaja: Sissi Pietinen
Ihastuttava poniratsukko oli jo maneesissa valmiiksi kävelleenä, joten pääsimme heti aloittamaan alkuverryttelyn. Teimme alkuun ravissa voltteja yksittäisten puomien ylitse, joissa Janellan kääntäät avut tulivat tarpeeseen ja suoristaminen puomille/esteelle. Alkuun ongelmia ei ollut, mutta kun rupesimme ratsastamaan kahdeksikkoa samojen puomien ylitse, ei Manu ollutkaan enään niin yhteistyökykyinen. Se alkoi stoppailla ja halusi puomin jälkeen palata takaisin uralle eikä lähteä kentän keskelle. Janella sai kuitenkin orin kuulolle ohjeitteni avulla hän sai ratsastettua uuden ulkopohkeen läpi jo ennen puomia eli hevonen on suoristettava ennen kuin se voi harkita käntymistä vastakkaiseen suuntaan. Laukkasimme pääty-ympyrällä neljän puomin ja lopuksi kavaletin ylitse. Janella sai pitää huolen kokoajan etenevästä laukasta, jotta Manu osui puomeille ja hoiti omanosuuden, muuten se pääsi valumaan vinoksi ja yrittää ohitse.

Varsinaiset esteet aloitimme ihan ristikoista ja täyhtäys harjoituksista. Tänään nimittäin on tarkkuus teemana. Ongelmat ilmeni, kun lähestyimme lyhyistä puomeista tehtyä ristikkoa. Manu päätti lähestyessä ettei aijo edes harkita ylittämistä ja kielsi todella ovelasti. Janella sai maistaa hiekkaa ja hetki meillä meni saada viheliäinen poni kiinni. Kun poni oli kiinni Janella takaisin selkään ja lähestyminen uudelleen ravissa. Pohkeet kiinni ja raippa valmiina auttamaan. Manu kielsi jälleen, mutta Janella oli hereillä kiskaisi pysähdykseen vei esteen eteen ja napautti raipalla. Manu reagoi riappaan pienellä pukilla, jonka jälkeen Janella viellä naputti pohkeet kiinni. Uusi lähestyminen lyhyellä tiellä ja Manu oli mukana. Lähestyimme viellä laukassa ja selkeästi ponille riitti kapinointi. Hyppäsimme loppuun viellä pienen este radan, jonka jälkeen ori oli aivan liti märkä, mutta tyytyväisen tuntuinen. Janella keventeli orin lyhyellä kaavalla ja siirtyi sitten käyntiin. Autoin viellä orin loimitamisessa, mutta sitten lähdin ja jätin ratsukon kävelemään.


23.07.2016, Päiväkirjamerkintä, kirjoittaja: CC
Manu oli kuulemma onnistunut keräämään itselleen hieman heinämahaa ja tallin kiireisessä arjessa se oli jäänyt aavistuksen liian vähälle huomiolle. Olin lupautunut auttamaan ponin liikutuksessa. Kun tulin tallille, sain ensi töikseni metsästää Manun tarhasta. Kun viimein sain orin kiinni, talutin sen talliin harjaamista ja varustamista varten. Tarkastin ponin kaviot kivien varalta ja harjasin sen läpikotaisin ennen kuin heitin satulan selkään ja suitset päähän. Kun kypärä oli päässä ja hanskat käsissä, talutin Manun ulos ja nousin satulaan. Lähdimme maastoreitille, jota oli suositeltu lämpimästi. Aluksi ori oli hieman kenkulla päällä ja yritti parhaansa mukaan hakeutua syömään jotain, mutta sain sen pidettyä lähes kokonaan erossa metsän vihreistä. Suuntasimme metsäpolulle, jonka pohjalla olevat kivet ja juurakot pakottivat Manun keskittymään myös jalkoihinsa. Poni alkoi vaikuttaa jo paljon paremmalta ja saatoin hieman rentoutua. Kun pääsimme polulta pois, olimme mukavalla, rauhallisella hiekkatiellä. Kannustin Manun raviin ja tein sillä hieman loivaa kiemuraa. Ori vaikutti iloiselta ja reippaalta. Vähitellen annoin laukkapohkeet ja Manu säntäsi vauhtiin. Pienen ponin laukka on aina yhtä hauskaa koettavaa! Annoin Manun päästellä reippaasti, sillä tie oli suora, tasainen eikä muuta liikennettä näkynyt eikä kuulunut. Palasimme kotiin metsäpolkujen kautta. Manu oli päässyt hikoamaan hieman, joten tallille päästyämme ja ponin riisuttuani pesin sen ennen kuin vein sen takaisin tarhaan. Manu heittäytyi piehtaroimaan ja vaikutti varsin tyytyväiseltä elämäänsä.

Web design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable
virtuaalihevonen - a sim-game horse