Prey To God


   
Prey To God "Godie"
syntynyt 05.01.2019, Suomi
suomalainen puoliverinen, ori
168cm, rautias

om. Sonja.P (VRL-06588)
kasv. Escapisme

painotuksena kouluratsastus
grand prix, 80cm

Meriitit tähäntäyttänyt 8 vuotta 00.00.0000


"Fiini, oman arvonsa tunteva koulutähti, joka ei päästä käsittelijäänsä helpolla. Herkkä ja kaunis, vanhempiensa puolesta suoraan kantakirjakelpoinen. Nimiehdotukset Heaven Shall Burnin innoittamia." Noilla sanoilla kasvattaja oli kuvaillut orivarsaa myyntiesitteessä. Eihän talliin oikeastaan olisi kipeästi kaivattu juuri tällaista hevosta, vastaavia oreja oli pihassa kasvamassa omiin tarpeisiin nähden ihan riittämiin ja yksi häiritsevä nimikin sukutaulusta löytyi, kyseinen tamma kummitteli parinkin tilan hevosen suvussa. Kaikesta huolimatta jokin siinä vain oli säväyttänyt ja jäänyt vaivaamaan mieltä, olihan sen sukukin lopulta suurimmalta osin harvinaisempi. Rikhard oli jo varsin kypsä hankalien tapausten keräilyyn ja muutama vastahakoinen sana oli saattanut tulla työntekijöidenkin suunnalta, mutta en vain saanut mielestäni emänsä vierellä kirmannutta kaunista ja ryhdikästä varsaa. Lopulta ei tainnut olla enää kellekään yllätys, että sovin vierailun Escapismeen ja vieläkin vähemmän se, että rautias orivarsa muutti lopulta Kultahuiskuun.


Kasvattaja oli ollut täysin oikeassa varoitellessaan Godien luonteesta jo varsana. Tämä ori on tullut paljon isäänsä ja perinyt tältä orimaista haasteellisuutta ja vaativuutta, mutta toisaalta siihen yhdistyy myös emänsä herkkyys. Ori voi olla toisinaan varsin oikukaskin, eikä se todella ole päästänyt ketään helpolla. Komea ja näyttävä herra on kaukana herrasmiehestä ja jokainen joutuu itse tekemään työn ansaitakseen orin kunnioituksen ja arvostuksen. Tallista löytyykin vain jokunen työntekijä ja ratsastaja, joilta on löytynyt kärsivällisyyttä kompastua polun varrella kaikkiin vaadittuihin kuoppiin ja kiviin ja silti nousta ylös vain saavuttaakseen Godien kanssa tilan, jossa se kunnioittaa ihmistä ja toimii moitteettomasti.

Godie tarhataan pääasiassa yksin, sillä orien ja ruunien kanssa leikki yltyy usein jatkuvaksi valtataisteluksi. Pienenä varsana ja vielä nuorenakin rautiaan pystyi hyvillä mielin laittamaan varsalaitumille isoonkin laumaan ja myöhemmin pienessä laumassa tarhaamaankin, vanhemmalla iällä katsottiin kuitenkin parhaaksi erottaa ori omaan tarhaansa. Tallissa se kyllä sietää naapureitaan yllättävänkin hyvin, mitä nyt seinät saattavat ruokinta-aikaan tai pidempien seisontajaksojen aikana olla koetuksella. Kuljetustenkin aikana Godie on käyttäytynyt varsin mallikkaasti muiden hevosten kanssa niin trailerissa kuin hevosrekassakin ja matkustaessaan ori onkin keskittynyt lähinnä heinäverkkonsa tyhjentämiseen.

Kyseessä on varsin näyttävä ja kapasiteetikas kouluratsu, joka omaa lennokkaat liikkeet ja uskomattoman voimakkaan takaosan. Äärimmäisen herkkänä hevosena Godie reagoi ratsastajan pienimpiinkin apuihin ja taitava ratsastaja kykeneekin suorittamaan tehtäviä lähes pelkillä istunnan avuilla. Lennokkaat lisäykset ori suorittaa vaivattoman näköisesti ja kootut liikkeet miltei uskomattoman kevyen oloisesti ja hyvässä tasapainossa. Herkkyytensä ja vaativuutensa takia ori vaatii taitavan ratsastajan, joka hallitsee liikkeensä tilanteessa kuin tilanteessa ja kykenee siitä huolimatta ottamaan orin omakseen myös niinä huonoina hetkinä. Parhaimmillaan ori on äärimmäisen kevyt ja liikkuu vaivattoman näköinen, huonoimmillaan se kuitenkin sinkoilee hormonihöyryissään, huutelee muiden hevosten perään ja saattaa yrittää singota ratsastajan selästään. Lähtökohtana meillä onkin ollut, että jos Godien selkään mielii, pitää se ensin voittaa maasta käsin puolelleen.
Sukutaulu

i. Gucci v.d. Romilly KTK-II
kwpn ori rn VH18-012-0066


ii. Armani v.d. Bogart KTK-I KRJ-I
kwpn ori rt VH16-012-0375


iii. Jimmy Choo KRJ-I
iie. Symphonie KTK-II

ie. Oldfinion Catelyn KTK-II
old tamma rn VH16-013-0193


iei. Cabot KTK-II
iee. Dorothy VIR MVA Ch KTK-III KRJ-I YLA3
e. Goddamn Godiva 13 KTK-III
s-anh tamma rn VH16-259-0016


ei. Thirteen Taittinger Ch KTK-III
s-anh ori rt VH16-259-0007


eii. Tanqueray Ch KTK-II KRJ-I
eie. Bristol Fashion Ch KTK-III KRJ-I

ee. Thirteen Godiva Ch KTK-II KRJ-I
s-anh tamma trn VH16-259-0001


eei. Ghirardelli KTK-II KRJ-I
eee. Doris Day KTK-II

Isälinja: Gucci v.d. Romilly - Armani v.d. Bogart - Jimmy Choo
Emälinja: Goddamn Godiva 13 - Thirteen Godiva - Doris Day

Sukua 3 polven verran


Jälkeläiset


o.
suomalainen puoliverinen
synt.
e.
Kilpailut

Porrastetut kilpailut

ERJ: p. (vt. )
KRJ: p. (vt. )
KERJ: p. (vt. )
VVJ: p. (vt. )

Web design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable
virtuaalihevonen - a sim-game horse