Solidago Atom Rain


 VH18-031-0147
Solidago Atom Rain "Reivi"
syntynyt 11.12.2017, Suomi
suomalainen puoliverinen, ori
172cm, ruunikko

om. Sonja.P (VRL-06588)
kasv. Kultahuisku

painotuksena esteratsastus
helppo A, 160cm

30.08.2018 Beaumont, BIS1, MVA-SERT (Päätuomari: Kati)täyttänyt 8 vuotta 11.06.2018

Mitä saadaan kun yhdistetään herttainen ja höslä ori varsin lempeään ja positiiviseen tammaan? Vastaat varmasti, että helppo ja mutkaton varsa tietenkin! No tässä tapauksessa kaikkea muuta. Varmasti koko tallin väki voi yhdessä tuumin todeta, ettei Reivi ole ollut erityisen helppo ja mutkaton missään vaiheessa. Nelivuotiaaksi asti painoin asiaa villaisella ja ajattelin kaiken olevan vain ohi menevä vaihe, jonka saisi huolellisella koulimisella kitkettyä pois. Näin ei kuitenkaan käynyt ja minun oli pakko tehdä DNA testi varmistaakseni, oliko Reivin isän pakasteet menneet erehdyksessä väärälle tammalle. Kaikkien kummastukseksi näin ei kuitenkaan ollut käynyt vaan kahdesta ehkä maailman herttaisimmasta hevosesta kuoriutui mahdoton vintiö.

Reivi on älyttömän läheisyysriippuvainen hevonen ihan vaivaksi asti. Se vaatii aina mukaansa vähintään yhden hevosen näköpiiriinsä tai se stressaantuu aivan valtavasti. Ori nauttii ihmisten huomiosta, mutta jos se ei sitä saa osakseen, tulee koko talli kyllä tietoiseksi ruunikon olemassaolosta. Hoitaessa se on mahdoton häslääjä ja suuhun eksyvät riimunnarut, harjat ja oikeastaan mikä vain, mistä ori saa kiinni, pahimmassa tapauksessa hoitajan pipo, huppu tai takin kaulus. Tätä käytöstä on yritetty kitkeä pois, mutta se ei vain ota lähteäkseen. Taluttaessa ori ei varsinaisesti rynni tai jyräile, mutta tarkkana saa olla, sillä pelästyessään se saattaa unohtaa, ettei ihmisen syliin voi noin vain hypätä. Koskaan se ei kuitenkaan ole varsinaisesti tahallaan ketään jalkoihinsa tallonut. Toisinaan vapaapäivien jälkeen orin saattaa joutua taluttamaan ilmapallona tarhasta talliin.

Mitä tulee tämän kaverin ratsukoulutukseen, täytynee todeta, ettei meillä ole vielä yhdenkään varsan tai nuoren kanssa jouduttu ottamaan näin rauhallisesti. Ei ollut täysin itsestään selvää kouluttaa säikkyä ja arkaa oria, joka pelkäsi jokaista uutta asiaa maneesissa ja kentän laidalla. Vielä täysikasvuisenakin Reivi on kaukana luottoratsusta, eikä sen selkään voi ihan ketä tahansa päästää. On suoranainen ihme, että herra suorittaa tällä tasolla ja on saanut vielä tuloksiakin. Se vaati vain päättäväistä, kärsivällistä ja varmaa työskentelyä etenkin minulta itseltäni kuin Kultahuiskun ratsuttajiltakin. Kaikesta kuitenkin selvittiin ja käsissämme onkin nyt äärimmäisen herkkä ja reaktiivinen hevonen, joka hyppää miltei mitä vain mistä vain. Toki sillä oletuksella, että selässä on ratsastaja johon ori myös luottaa täysillä.
Sukutaulu

i. Cranleigh Atom ERJ-III
westf ori rn VH16-048-0029


ii. Adam Swang
westf ori rnkrj VH15-048-0079


iii. Aztec
iie. Druid Drums

ie. Cranleigh Earthquake KTK-II
westf tamma rn VH15-048-0031


iei. Emerald Knight KTK-II
iee. Kerria
e. Grim Betheny ERJ-I
fwb tamma rn VH13-031-0053


ei. Crimson Craw ERJ-II SPL-III YLA2
fwb ori prn VH12-031-0186


eii. Inertia Creeps
eie. Hit and Run ERJ-I KERJ-I

ee. Bavaria Solo
fwb tamma rt VH12-031-0253


eei. VIR MVA Ch Ironsky ERJ-II KERJ-I SPL-I YLA2
eee. Umbrella ERJ-I KERJ-I

Isälinja: Cranleigh Atom - Adam Swang - Aztec
Emälinja: Grim Bethney - Bavaria Solo - Umbrella

Sukua 3 polven verran


Jälkeläiset


o. Solidago Atom Storm
suomalainen puoliverinen
synt. 05.01.2019
e. Solidago Debate of Sinners

t. KHn Perfektionisti
suomalainen puoliverinen
synt. 18.01.2019
e. Perfektionist Snilli


Kilpailut

Kilpaillut maksimitasolleen porrastetuilla esteilläWeb design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable
virtuaalihevonen - a sim-game horse