Kasvattimyynti

Hall of Fame


Kasvatit vuodelta 2019
Kasvatit vuodelta 2018
Kasvatit vuodelta 2017
Kasvatit vuodelta 2016
Kasvatit vuodelta 2012
Kasvatit vuosilta 2010-2011
Kasvatit vuodelta 2009
Kasvatit vuosilta 2007-2008


Tilastoja

Tilasto päivitetty viimeksi 01.01.2019
Kasvatteja yhteensä: 376
Arabialaisia täysiverisiä: 113
Shtelanninponeja: 67
Puoliverisiä: 83
Andalusianhevosia: 12
Amerikan miniatyyrihevosia: 9
Muita hevosia: 23
Muita poneja: 33

Kasvatus

Jo aikojen alusta asti on Kultahuiskussa kasvatettu arabeja ja shetlanninponeja, tämä mielenkiintoinen parivaljakko onkin pysynyt matkassa mukana ensimmäisestä metristä aina tähän päivään saakka. Matkan varrella näiden kahden rodun rinnalla on kuitenkin matkannut monta muutakin rotua, joiden liikkeistä pääsee noin suunnilleen selville selailemalla vanhoja kasvattilistoja. Joukosta löytyy kaikkea poneista askellajihevosten ja lännenrotujen kautta barokkeihin ja minihevosiin. Vuodesta 2016 alkaen kasvatuksessa painotettiin jo uudelleen arabeja ja shetlanninponeja rinnallaan puoliveriset eri kantakirjoista. Seuraavina vuosina listoilla keikkuu kuitenkin paljon myös poneja sekä askellaji- ja lännenrotuja, joiden kasvattamisesta päätettiin kuitenkin luopua vuoden 2018 aikana. Ajatuksena onkin, että vuodesta 2019 alkaen Kultahuiskun nimen alla syntyy pelkästään arabeja, shetlanninponeja ja puoliverisiä, painottaen suomalaista kantakirjaa.

Kasvatuksessamme haluamme tuottaa kestäviä, hyväluonteisia ja omalle rodulleen tyypillisiä urheiluhevosia käyttöön ja näyttöön. Monet meillä syntyneet varsat soveltuvat kuitenkin helposti myös esimerkiksi ratsastuskoulu- tai harrastehevosiksi, luonnollisesti eivät kuitenkaan kaikki, sillä painotus meillä on joka tapauksessa kilpahevosissa. Haluamme vaalia vanhoja sukuja, mutta myös virkistää sukutauluja uusilla linjoilla. Kasvatuksemme onkin varsin moninaista ja meillä löytyy hyvin monenlaista hevosta erilaisilla lähtökohdilla ja tavoitteilla. Jokainen meillä syntynyt hevonen on meille jollain tapaa tärkeä, jokainen yhdistelmä on tarkasti mietitty ja varsoja suunnitellaan. Jokainen syntynyt kasvatti on tervetullut jäämään myös kotiin, mikäli sopivaa ostajaa ei löydy.Myynti-/tilausvarsat ja astutukset

Kaikki myytävät kasvattimme löydät kootusti täältä. Kasvatin voi ostaa suoraan meiltä, mutta niitä saattaa silloin tällöin tulla vastaan muidenkin harrastajien myyntilistoilla tai esimerkiksi Alegressa, kasvattia ei siis välttämättä tarvitse palauttaa meille.

Myös tilausvarsat ovat mahdollisia ja olemme avoimia omille ehdotuksille yhdistelmistä tai voit kysyä meiltä ehdotusta. Pistä ihmeessä sähköpostia tai ota yhteyttä Keskustassa, mikäli kiinnostuit ja haluat oman kultahuiskulaisen tilausvarsana.

Kasvattien myyntiä koskevat toiveemme:
- Kasvatti on erittäin toivottavaa rekisteröidä
- On toivottavaa, että kasvatin vaihtaessa omistajaa tai sivujen muuttaessa uusi osoite ilmoitetaan meille
- Kasvatilla tulee olla toimivat sivut, jotka mielellään tallennettaan esismerksiksi webarchiveen hevosen kuollessa

Ohjeet kasvatin rekisteröintiin:
- Kasvattaja: KULT4950
- Syntymämaa: Suomi
- Kasvattajanimi: KH / KHn / KHw / Solidago


Kasvattajanimet

Tallilta löytyy kokonaisuudessaan kuusi rekisteröityä kasvattajanimeä KH, KHn, KHw, pKH, Solidago, vtk ja Sonja, sekä neljä joita ei ole voitu rekisteröidä, sillä kasvatteja on niiden alle syntynyt vain pieni määrä, nämä ovat frá KH, KHrts, VTK’s ja frá VTK.

Nykyisin käytössä olevat nimet
Solidago on kaikille roduille käytettävissä oleva liite eteen tai taakse, nimi otettiin virallisesti käyttöön vasta 2018
KH on käytössä arabeilla etuliitteenä ja shetlanninponeilla takaliitteenä
KHn on käytössä pääasiassa suomalaisilla puoliverisillä etuliitteenä nimen ollessa suomenkielinen
KHw on käytössä niin etu- kuin takaliitteenä kaikilla puoliverisillä

Vanhoja nimiä, joille ei enää synny kasvatteja
pKH oli käytössä niin etu- kuin takaliitteenä kaikilla poneilla shetlanninponeja lukuunottamatta
Sonja oli käytössä andalusialaisilla etuliitteenä ja amerikan miniatyyrihevosilla takaliitteenä
vtk oli käytössä hevosroduilla arabit ja puoliveriset poislukien
VTK's oli kaikilla roduilla käytössä tallin alkuaikoina
frá KH ja frá VTK olivat käytössä islanninhevosilla
KHrts oli käytössä ratsastuskouluprojektin aikana ratsastuskoulun tammoista syntyneille harrastehevosille

Kasvattajanimien historiaa
Vuonna 2008 rekisteröitiin ensimmäinen kasvattajanimi KH, joka on ollut siitä saakka käytössä arabeilla ja shetlanninponeilla. Sonja rekisteröitiin perässä vuona 2009 ja se oli käytössä andalusialaisilla ja miniatyyri hevosilla, kun niitä tallilla vielä kasvatettiin. KHn liite oli alunperin tarkoitettu suomenhevosille, puoliverisille ja poneille tasapuolisesti, mutta 2016 alkaen se on ollut käytössä vain puoliverisillä. Puoliverikasvatuksen haukatessa entistä suuremman palan vuonna 2016, haluttiin puoliverisille kehitellä uusi kasvattajanimi, joka sopisi paremmin vieraskielisille nimille, rekisteriin päätyi siis nimi KHw. Saman vuoden aikana rekisteriin päätyi vielä uusi nimi pKH kun ponikasvatus tallilla laajeni entisestään. Kasvattajanimiä alkoi olla jo aika liuta ja kuten halusinkin, jo nimestä pystyi päättelemään mikä hevosen rotu on. Systeemissä oli kuitenkin suuri epäkohta, joka tuli esiin jo joskus vuonna 2016, kirjainyhdistelmät eivät ole kaikkien mieleen.Prosessi ei kuitenkaan edennyt varsin nopeasti ja ajatus jäi lähinnä pyörimään takaraivon perukoille, parin vuoden pähkäilyn ja vaihtoehtojen mietinnän jälkeen se lopulta kuitenkin löytyi, Solidago. Yleispätevä nimi, jonka voisi pistää rodulle kuin rodulle ja joka sointui lähestulkoon kieleen kuin kieleen. Nimi pääsi rekisteriin 2018.

Rekisteröimättömistä nimistä frá KH oli käytössä islanninhevosilla 2009-2011, montaa kasvattia ei nimen alle syntynyt. Ihan tallin alkuvaiheilla käytössä ollut nimi frá VTK päätyi myös parille islanninhevoselle. KHrts oli käytössä vuonna 2012 kaatuneen ratsastuskouluhankkeen yhteydessä, ratsastuskoulun tammoista syntyneille kasvateille annettiin tämä liite. VTK's taasen oli käytössä ihan tallin alkuaikoina yleisesti kaikilla roduilla etuliitteenä, mutta se hylättiin nopeasti epäkäytännöllisyyden ja estetiikan puutteen vuoksi.


Web design © Rainy-Monday.net
virtuaalitalli - a sim-game stable
Picture © Erik Tjallinks - Flickr.com